Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

HMEΡΟΛΟΓΙΟ 23/11/2023

 


 Σήμερα, στη Γλώσσα κάναμε την 3η ενότητα: «Στο ζαχαροπλαστείο του Γλυκόσαυρου». Συγκεκριμένα, κάναμε στο Τ.Ε. τις σελίδες 54-55 καθώς και το 47ο Φυλλάδιο Γλώσσας.

Στα Μαθηματικά κάναμε το κεφάλαιο 20: «Τα νομίσματα μέχρι το 10». Συγκεκριμένα, κάναμε στο Β.Μ. τις σελίδες 54-55 καθώς και το 47ο Φυλλάδιο Μαθηματικών.


ΓΛΩΣΣΑ

  •    Ανάγνωση στο Τ.Ε., σελίδα 54 τις ασκήσεις 6 και 7.
  •    Από 5 φορές Αντιγραφή: Ο σκύλος είναι στη λίμνη.
  •    Ορθογραφία αυτά που έχουμε για Αντιγραφή.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ξεκινήσαμε με τα παιδιά να μαθαίνουμε τα νομίσματα καθώς και τη χρήση τους. Πρόκειται για ένα μάθημα καθαρά βιωματικό, αφού αποτελεί κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.Κάνουμε εξάσκηση και στο σπίτι με κέρματα και χαρτονομίσματα (1λ., 2λ., 5λ., 10λ.,20λ.,50λ.,  1 ευρώ, 2 ευρώ, 5 ευρώ, 10 ευρώ). Πουλήστε τους κανένα πακέτο μπισκότα , το αγαπημένο τους βιβλίο ή ακόμα και τα αγαπημένα τους παιχνίδια που δεν αποχωρίζονται ποτέ! Θα σας παρακαλούσαμε να  στείλετε από 3 άδειες συσκευασίες από τρόφιμα για να ξεκινήσουμε τις αγοραπωλησίες μας και στην τάξη!

 

Για το μάθημα της Παρασκευής χρειαζόμαστε: Ανθολόγιο (για όσα παιδάκια δεν το έχουν στο ράφι τους), Τ.Ε. Γλώσσας, τετράδιο Ορθογραφίας, τετράδιο Αντιγραφής, κίτρινο τετράδιο , T.E. Μαθηματικών, πράσινο τετράδιο, κόκκινο και πράσινο φάκελο καθώς και το σχολικό ημερολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου